Als je jouw cliënt graag face-to-face én online tegelijkertijd spreekt, kun je de functie Videobellen gebruiken. Deze is beschikbaar binnen de Pro Licentie voor een meerprijs van €4,99 per maand.

Op het moment dat je wilt gaan videobellen, volg je de volgende stappen:

Stap 1) Ga in het rechtermenu naar Cliënten

Stap 2) Klik op het grijze schrijfblokje achter de naam van je cliënt

Stap 3) Scroll naar 'account gegevens' en vink 'Videogesprekken (beeldbellen)' aan. Klik op "Opslaan" onderaan de pagina. Videobellen tussen jou en jouw cliënt is nu ingeschakeld.

Stap 4) Ga in het rechtermenu naar Activiteiten.

Stap 5) Klik op de dialoog met de cliënt met wie je wilt videobellen.

Stap 6) Je kunt aan het zwarte of groene rondje met Offline of Online naast de naam van jouw cliënt zien of hij/zij online is.

Stap 7) Als jouw cliënt online is, klik je op +Videogesprek. Er opent zich nu een scherm met het videogesprek tussen jou en jouw cliënt.

Stap 8) Ben je klaar met videobellen? Sluit het scherm.

-----
Tip: Gaat er iets fout? Lukt het niet om te videobellen? Wellicht ligt het aan één van de volgende zaken:

Oorzaak 1: Een van beide partijen heeft geen beschikking over een werkende microfoon en webcam
Oorzaak 2: Videobellen werkt optimaal in een Chrome of Firefox browser
Oorzaak 3: Bij een slechte internetverbinding werkt Videobellen ook niet goed
Oorzaak 4: Zit één van de partijen of zitten beide partijen op een goed beveiligd netwerk (bijvoorbeeld van een grote (overheids)-organisatie)? Dit kan videobellen in sommige gevallen onmogelijk maken. Probeer eens op een andere internetverbinding te videobellen.
Oorzaak 5: Soms komt het videobeeldscherm achter een ander programma of scherm terecht.