Lukt het videobellen niet? Dat kan de volgende oorzaken hebben.

Mogelijke oorzaak 1) Beschikt jouw account over videobellen? Dit kun je opzoeken door in het rechtermenu op Organisatie te klikken, naar beneden te scrollen en te bekijken welke functionaliteiten allemaal aanstaan in jouw account. Als er een "Nee" staat naast videobellen, betekent dit dat jouw account niet over videobellen beschikt. Neem contact op met de servicedesk om videobellen te activeren in jouw account.

Mogelijke oorzaak 2) Heb je, als coach, videobellen ingeschakeld bij het account van de cliënt met wie je wilt videobellen? Je kunt namelijk pas videobellen met jouw cliënt als je dit bij hem of haar hebt geactiveerd.
Dat doe je door in het rechtermenu naar Cliënten te gaan. Vervolgens klik je op het grijze schrijfblokje achter de naam van jouw cliënt. Je scrolt naar 'Accountgegevens'. Daar zie je de optie Videogesprekken (beeldbellen) staan. Vink deze optie aan. 'Videogesprekken (beeldbellen)' aan te vinken.

Mogelijke oorzaak 3) Geldt voor beide videobellende partijen (coach en cliënt)
                    >> Dat zij beschikking hebben over een microfoon en webcam?
                    >> Dat zij beide Pluform gebruiken in browser Chrome of Firefox?
                    >> Dat zij beide een goede internetverbinding hebben?
Videobellen werkt alleen als beide partijen de beschikken over een microfoon en webcame, Chrome of Firefox gebruiken en een prima internetverbinding hebben.

Mogelijke oorzaak 4) Zit één van de partijen of zitten beide partijen op een goed beveiligd netwerk (bijvoorbeeld van een grote (overheids)-organisatie)? Dit kan videobellen in sommige gevallen onmogelijk maken. Probeer eens op een andere internetverbinding te videobellen.

Lukt videobellen nog steeds niet? Neem gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar
servicedesk@pluform.com of bel ons op +31 (0)13 20 70 180 . We helpen je graag.