Pluform is heel veilig: dataveiligheid staat bij ons op de eerste plek. Wij investeren daarom te allen tijde in het optimaliseren van veiligheid en privacy. Pluform bevat verschillende beveiligingsfuncties die speciaal zijn ontworpen om de gegevens van jouw cliënten veilig, beschermd en in hun eigen beheer te houden.

Hieronder vind je een greep uit de beveiligingsmaatregelen die wij nemen:

• Beveiligde gebruikersprofielen: Gebruikers hebben alleen toegang tot hun profielen na inloggen met hun e-mailadres en een wachtwoord. Wachtwoorden hebben tenminste 8 tekens, een nummer en een hoofdletter. We verzenden geen wachtwoorden per e-mail. Wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen in de database.
  • Extra beveiliging met tweewegverificatie: Deze functionaliteit geeft jouw account een extra beveiliging. Na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord krijg je via sms een verificatiecode op je mobiele telefoon. Pas na het invullen van deze verificatiecode heb je toegang tot jouw beveiligde Pluform-omgeving.
  • Gegevens achter slot en grendel: Vertrouwelijke informatie wordt versleuteld verzonden. Dat kun je zien aan het (groene) slotje in je adresbalk. Dit betekent dat, stel je voor dat iemand de gegevens onderschept, deze persoon de gegevens niet kan inzien omdat ze onleesbaar zijn zonder de sleutel.
  • Big brother is not watching you: Binnen Pluform worden geen programma’s gebruikt om gegevens van gebruikers te delen met marketeers of advertentieverkopers.
  • Sterk privacybeleid: We hebben allerlei regels om de veiligheid van de gegevens te garanderen. Zo hebben we vastgelegd welke medewerkers onder welke voorwaarden toegang hebben tot klantgegevens, hoe lang gegevens worden bewaard en hoe mensen hun gegevens kunnen (laten) verwijderen. Lees ons privacybeleidvoor meer informatie.
  • Krachten bundelen met sterke partijen: Pluform werkt samen met organisaties die dezelfde beveiligingsstandaarden als wij erop nahouden. Voor het bewaren en beveiligen van persoonsgegevens werkt Pluform enkel samen met partijen die officiële certificaten hebben voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001) informatiebeveiliging (ISO 27001 en specifiek voor de zorgsector: NEN 7510).

Wil je meer weten over beveiliging in Pluform? Begrijpelijk! Kijk eens op www.pluform.com/avg of stuur ons een bericht op servicedesk@pluform.com met jouw vraag.