Als je de dialoog uit Pluform ook wilt kunnen bekijken als je niet online bent of geen toegang meer hebt tot Pluform, kun je de dialoog opslaan als PDF.

Het opslaan van de dialoog als PDF kan vanuit de browser. Hoe je dat precies doet verschilt per browser en per browserversie. Hieronder is het stappenplan voor een aantal browsers voor je op een rijtje gezet:

Google Chrome

• Log eerst in op secure.pluform.com
  • Als je op jouw dialoogpagina bent, scroll je eerst helemaal naar beneden op de pagina, om ervoor te zorgen dat alle dialoogberichten (tot jouw eerste bericht aan toe) zichtbaar zijn.
  • Klik op Control + P om het printvenster te openen. Afhankelijk van jouw browserversie zie je nu waarschijnlijk de knop "Save as PDF" staan, of je kunt in een drop-down menu bij Destination/Bestemming de optie "Save as PDF" aanklikken.
  • Klik ververvolgens op Opslaan/Print (ook weer afhankelijk van je browserversie) en de pdf wordt automatisch gecreëerd.

Firefox

• Log eerst in op secure.pluform.com
  • Als je op jouw dialoogpagina bent, scroll je eerst helemaal naar beneden op de pagina, om ervoor te zorgen dat alle dialoogberichten (tot jouw eerste bericht aan toe) zichtbaar zijn.
  • Klik op File linksbovenin het scherm (of Bestand als je broswer Nederlandstalig is).
  • Vervolgens klik je op Print Preview (of Afdrukvoorbeeld), vervolgens op Print in de afdrukvoorbeeldweergave.
  • Je kunt nu een printer selecteren. In het drop-downmenu kies je voor Microsoft Print to PDF (of Microsoft Print naar PDF).
  • Klik op Print.
  • Nu kun je specificeren naar welke locatie op jouw computer je de PDF wilt laten exporteren.
  • Klik op Opslaan en de PDF wordt van Firefox geëxporteerd naar de door jou opgegeven locatie.

Safari

• Log eerst in op secure.pluform.com
  • Als je op jouw dialoogpagina bent, scroll je eerst helemaal naar beneden op de pagina, om ervoor te zorgen dat alle dialoogberichten (tot jouw eerste bericht aan toe) zichtbaar zijn.
  • Klik op File/Bestand en dan Export as PDF/Exporteer als PDF.
  • Er opent een venster. Geef de PDF een naam en kies waar je hem wilt opslaan.
  • Klik op Save / Opslaan en de pagina wordt een PDF.